Trim-året 2016

Snöflingorna dalar så härligt sakta ner idag och landar på de torkade perennerna som sticker upp här och var i trädgården. Det är så rofyllt att bara sitta och slötitta, om det nu finns något som heter så?

I vilket fall så kommer tankarna smygande och jag börjar reflektera över vad jag har upplevt tillsammans med ER i Föreningen TRIM det här året, 2016.
_MG_5068
Här kommer en liten sammanfattning.
  • Årsmöte i februari, då kunde man ta med och dela med sig av sparade fröer.
Jag tog tacksamt några pyttesmå vallmofrön som jag strödde ut i en av mina rabatter. Åh, vad de blommade vackert. Har länge önskat mig just denna vallmo.
Så perfekt det är att dela med sig och glädja varandra.

img_0701
  • I mars besökte vi Granerfeldts Trädgårdscenter i Ostra, där fick vi ta del av hur de driver upp sina plantor och även se de stora tomatodlingarna. Inspirerande besök.
För egen del blev det ett antal besök dit under säsongen.
Det känns bra att handla närproducerat tycker jag.
pelagoner
  • En solig kväll i början av juli bjöd Marie och Tommy(medlemmar i TRIM) in oss till sin ljuvliga kedjehusträdgård med bla en innergård i fransk lantstil ,så full av charm.
Här fick vi gnugga geniknölarna i en klurig tipsrunda och därefter njuta av hembakat gofika de lux. Kvällen avslutades med musik och sång.
Bild 3
  • En åsk-regnig dag i mitten av juli fick vi äran att besöka Kerstin´s (medlem i TRIM) helt makalösa trädgård. En 4.000kvm sluttande trädgård vid Mälaren.
Det gick inte att få fram många ord mer än mmm…åhhhh…oj oj…wow…..
Jag blev fullkomligt knockad av denna trädgård.
Dessutom bjöds vi även här på gofika.
Och…. under hela vårt besök var det uppehåll från skyfall, som härjade både före och efter vårt besök. Ibland har man flyt!
IMG_0673IMG_0613
Hoppas fler medlemmar vill ha titt in besök.

• I slutet av juli gjorde vi en Arboga – Örebro tripp.
Utanför Arboga besökte vi fina Birgitta och Berndt, vilket varmt mottagande vi fick.
Här kan vi snacka funkior….wow!
Dessutom, vilket livsverk till trädgård. Hoppas jag för se och uppleva deras trädgård vid andra årstider.
img_1024
Därefter åkte vi vidare mot Tant Grön för lunch och fika.
Dagen avslutades hos Isa i Örebro.
Även här blev vi varmt mottagna med öppna famnen.
Isa har ett växthus som bara ger en så själslig ro att jag lätt hade kunnat sitta kvar där ännu.
img_1089img_1104

• Sen blev det augusti och resa till Göteborg. Egentligen går det inte att berätta med ord om denna resa med de lux av ALLT. Det måste upplevas.
I vilket fall, vilket härligt gäng som reste iväg med ”Hasse reseledare” som ordnar allt det där lilla extra, alla upplevelser, Peter Korn- jaaa vad säger man….vilken grävvillig man med visioner, Dorsia -hotell -kvällen……… ja och mer därtill.
Mållös var jag minst sagt vid hemkomsten.
img_1220
Läs om resan här

• Hösten kom med alla vackra färger.
Vi sågs för att tillverka höstkransar med Anne och Iris som inspiratörer.
Vilka goa medlemmar via har.
Med liv och lust och mycket skratt sattes det igång att skapa kransar. En och annan svordom hördes dock när det inte gick som det var tänkt.
Som sagt, en väldigt rolig och lättsam kväll, som naturligtvis avslutades med, JA precis, GO-FIKA, Föreningen TRIMS signum.
14264901_1169946563048555_6772744191747551593_n
  • En lördag i november for att glatt gäng iväg för att besöka Åsby trädgård och därefter ett charmigt ställe utanför Köping, ”Evas lilla Bo, där blev det en del shopping.
Oj vilken lördag, skrattkramp i magen och ny energi mitt i gråa november.
15094842_1232464530130091_2311496353469807376_n
  • Sista Happeningen för det här året, är det som nu blivit tradition, GLÖGGMINGEL.
Alltid lika trevligt att ses och mingla runt.
Janne, en av våra medlemmar, kom och berättade hur det är att vara en glad amatör med nyinköpt växthus. En inspirerande föreläsning.
Hasse hade bakat den godaste av saffranskakor jag ätit med mandelmassa och russin indränkta i konjak.
Naturligtvis gjordes det även julgrupper för glatta livet, detta är en av höjdpunkterna för kvällen.
15578857_1263459220363955_3770561369611648627_n-1
Ett år med en mångfald av ”Må – bra upplevelser” må jag säga.

En del resor- aktiviteter bokar vi in med lång framförhållning andra blir väldigt spontana med kort varsel.
Så är det hos oss i Föreningen TRIM- en må bra förening för kropp och själ.

Stort TACK till alla er medlemmar som gör just den här föreningen så speciell.
Varmt Välkomna till ER som blivit medlemmar under 2016.

Nya upplevelser väntar bakom knuten år 2017.
Några är redan planerade, några är på G och andra kommer som sagt att dyka upp väldigt spontant.
Håll koll på vår FB sida, hemsidan och sms (du har väl angett ditt mobil nr så du kan få info när det är något på G ?)

Missa inte vår resa till Österlen i juni 2017. smiley

Hoppas vi får göra fler enkla Titt – In i trädgårdar under 2017. Vill DU ta emot oss?
Hoppas det. Hör av dig, då blir vi så glada.

Här kan du läsa om Titt – In besöken 2015

En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År önskar jag er alla.img_4524
/ Marie

© 2017 Föreningen TRIM – Trädgårdar i Mälardalen. Tema av Anders Norén.